Το παρόν φόρουμ είναι κλειστό και έχει μεταφερθεί σε νέα διεύθυνση.

Eπισκεφτείτε μας στο www.filoumenos.com/forum


 
ΦόρουμΦόρουμ  ΠόρταλΠόρταλ  ΕικονοθήκηΕικονοθήκη  ΑναζήτησηΑναζήτηση  ΕγγραφήΕγγραφή  Σύνδεση  
Το παρόν φόρουμ έχει κλείσει,επισκεφτείτε μας στην νέα διεύθυνση

http://filoumenos.com/forum

Μοιραστείτε
 

 Άνθρωποι με κατάμαυρα μάτια.Γενετικό χαρακτηριστικό η άλλα πλάσματα?

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
anazititis
Κορυφαίο Μέλος
Κορυφαίο Μέλος
anazititis


Άνθρωποι με κατάμαυρα μάτια.Γενετικό χαρακτηριστικό η άλλα πλάσματα? Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Άνθρωποι με κατάμαυρα μάτια.Γενετικό χαρακτηριστικό η άλλα πλάσματα?   Άνθρωποι με κατάμαυρα μάτια.Γενετικό χαρακτηριστικό η άλλα πλάσματα? EmptyΚυρ Νοε 16, 2008 1:12 pm

Τους αποδίδονται χαρακτηρισμοί όπως «αλλόκοτοι»,«ανατριχιαστικοί», «απειλητικοί», μέχρι και «απάνθρωποι». Αυτέςείναι λέξεις που έχουν χρησιμοποιηθεί από κάποιους ανθρώπους για ναπεριγράψουν παιδιά, εφήβους και ενήλικες, που μοιράζονται ένα κάπωςασυνήθιστο γνώρισμα: ολόμαυρα μάτια που μοιάζουν να είναι αφύσικα.Τι συμβαίνει άραγε με τους ανθρώπους αυτούς; Πρόκειται για έναείδος δεισιδαιμονίας και φόβου κάποιων ανθρώπων στο ασυνήθιστο, ήυπάρχουν λόγοι για να πιστέψει κανείς, πως πρόκειται για μίαμυστηριώδη μερίδα ανθρώπων; Ποιοι είναι τέλος πάντων οι άνθρωποιαυτοί;Μάτια και χρώμα

Το χρώμα των ματιών του ανθρώπου είναι ένα χαρακτηριστικόγνώρισμα, που εξαρτάται από την ύπαρξη συγκεκριμένων χρωστικώνουσιών στην ίριδα, με κυριότερη εξ' αυτών τη μελανίνη. Αν καιυπάρχουν τρεις γονότυποι που αφορούν το χρώμα των ματιών (καφέ,μπλε και πράσινο), οι φαινότυποι των ματιών, ανθρώπων και ζώων,έχουν μεγαλύτερη ποικιλία και αυτό εξαρτάται από το ποσοστόμελανίνης στα μελανοκύτταρα της ίριδας. Προκύπτουν έτσι 8φυσιολογικά χρώματα ματιών που είναι τα: σκούρο καφέ (πολύ μεγάληποσότητα μελανίνης), ανοιχτό καφέ (μέτρια ποσότητα μελανίνης),μάτια στο χρώμα της ώχρας (αποκαλούνται συχνά και «γατίσια»),πράσινα, γκρι, γαλάζια, γαλαζοπράσινα και βιολετιά. Υπάρχουν επίσης3 μη φυσιολογικές περιπτώσεις, που είναι η ετεροχρωμία (διαφορετικόχρώμα ματιών στις δύο ίριδες ενός ανθρώπου, ή ακόμα και στην ίδιατην ίριδα του ενός ματιού), ο αλμπινισμός (εντύπωση κόκκινωνματιών, λόγω απουσίας χρωστικών στην ίριδα) και τέλος η ατελήςανάπτυξη της ίριδας, γεγονός που κάνει να φαίνεται η περιοχή τηςίριδας μαύρη.

Αν και το μαύρο χρώμα των ματιών δεν είναι κάτι το φυσιολογικό,υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με πολύ σκούρα καφέ ή μπλε μάτια, που κάτωαπό συγκεκριμένες συνθήκες φωτισμού, μοιάζουν σα να έχουν μαύρα ήσχεδόν μαύρα μάτια. Αλλά σε κάποιες περιπτώσεις το μαύρο χρώμα έχειπαρατηρηθεί σε άριστες συνθήκες φωτισμού, στο φως της ημέρας γιαπαράδειγμα. Επιπρόσθετα, κάποιες αναφορές δεν αφορούν μόνοφαινόμενα μαύρης ίριδας, αλλά αφορούν ολόκληρο το μάτι που μοιάζεινα είναι τελείως μαύρο στο σύνολό του και φαίνεται πως έχειελάχιστο ή ακόμα και καθόλου λευκό.

Βέβαια οι παραπάνω περιπτώσεις θα μπορούσαν να οφείλονται στηνυποκειμενική αντίληψη του κάθε παρατηρητή. Αλλά αυτό που φαίνεταιπερίεργο σε αρκετές τέτοιες περιπτώσεις, είναι κάποιες ιδιαίτερεςαναφορές για αλλόκοτη συμπεριφορά και εντύπωση που αφήνουν οιάνθρωποι που έχουν τόσο μαύρα μάτια. Επίσης, κάποιοι που έχουνσυναντήσει τέτοιους ανθρώπους ισχυρίζονται πως καταλήφθηκαν απόανεξήγητο φόβο και μία τάση να αποφύγουν τους ανθρώπους με τα μαύραμάτια, με κάθε τρόπο.

Πρόκειται για προκατάληψη; Για ψυχολογική αντίδραση στο μαύροχρώμα των ματιών; Ας δούμε μερικές περιπτώσεις αναφορών.

Ενδεικτικές περιπτώσεις αναφορών

Σύμφωνα με την αναφορά μίας γυναίκας που ταξίδευε με τον άντρατης σε αυτοκινητόδρομο του Μίσιγκαν και σταμάτησε για να επισκεφτείτην τουαλέτα, ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με μία λεπτή μελαχρινήγυναίκα, η οποία είχε ολόμαυρα μάτια και την κοίταξε έντονα καιεπίμονα. Όπως αναφέρει, ένιωσε μία πολύ δυσάρεστη αίσθηση τρόμου,σα να υπήρχε κάτι το τελείως αφύσικο στη γυναίκα αυτή. Τα μάτια τηςήταν τελείως μαύρα, δε φαινόταν καν να υπάρχει κόρη. Το βλέμμα τηςήταν τελείως κρύο και έκανε την γυναίκα που διηγείται την ιστορίανα φύγει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, μακριά της. Διηγούμενη τηνιστορία αυτή, επέμενε πως η αίσθηση που της άφησε η εμπειρία αυτή,ήταν πως η γυναίκα με τα μαύρα μάτια δεν ήταν άνθρωπος. Είχε επίσηςτην εντύπωση, πως η συγκεκριμένη γυναίκα την κοίταζε με έναν τρόπο,που υποδήλωνε πως ήταν ανώτερη και πιο δυνατή κατά κάποιοντρόπο.

Σε κάποια άλλη αναφορά, μία 47χρονη μεσίτρια στο Όρεγκον, ηοποία μετά από 20 χρόνων εμπειρία στο επάγγελμα αυτό είχε συνηθίσεινα έρχεται σε επαφή με πολλών λογιών ανθρώπους, διηγείται τηναλλόκοτη εντύπωση που της άφησε ένας 17χρονος έφηβος, ο οποίοςεπισκέφτηκε μία μέρα το γραφείο της.

Με το που τον αντίκρισε,ένιωσε αμέσως τις τρίχες του αυχένα της να ορθώνονται, πράγμα πουδεν δικαιολογούνταν από κάτι άλλο στην εμφάνισή του, παρά από τηθέα των ματιών του. Όπως και στην προηγούμενη αναφορά, ήρθεαντιμέτωπη με μία βαθιά αίσθηση μοχθηρότητας που εξέπεμπε ο νεαρόςαυτός και της ήταν σχεδόν αδύνατο να τον κοιτάξει απευθείας σταμάτια. Τα μάτια του ήταν τελείως μαύρα, δεν υπήρχαν κόρες και ημεσίτρια ένιωσε σα να βρισκόταν σε άμεσο κίνδυνο.

Επρόκειτο πράγματι για τελείως μαύρα μάτια; Κάποιες φορές οικόρες των ματιών είναι τόσο διασταλμένες (η διαστολή της κόρηςλέγεται μυδρίαση), που καλύπτουν τελείως τις ίριδες και κάνουν ταμάτια να φαίνονται μαύρα. Στο σκοτάδι οι κόρες διαστέλλονται για ναδεχθούν όσο το δυνατόν περισσότερο φως. Αλλά ο νεαρός πουαναφέρεται στην παραπάνω ιστορία, επισκέφτηκε το μεσιτικό γραφείομέρα μεσημέρι. Κάποια φάρμακα μπορούν επίσης να κάνουν τις κόρες ναδιασταλούν, κάποιες ναρκωτικές ουσίες όπως και κάποιες ψυχολογικέςή και παθολογικές καταστάσεις. Μπορεί να ισχύει και μία τέτοιαεκδοχή για την ιστορία που διηγείται η μεσίτρια, αν και όπωςαφηγήθηκε, της δόθηκε η εντύπωση πως ο νεαρός αυτός εξέπεμπεσυνολικά μία αίσθηση μαύρου.

Υπάρχουν περιπτώσεις, όπου κάποιοι αναφέρουν πως είδαν ανθρώπουςπου είχαν τελείως μαύρα μάτια, πως ακόμα και το λευκό τμήμα τουματιού απουσίαζε εντελώς. Εντυπωσιακές είναι οι συνθήκες, κάτω απότις οποίες συνάντησε μία γυναίκα δύο παιδιά, τα οποία - όπωςαφηγήθηκε - είχαν τελείως μαύρα μάτια: Βρισκόταν στο υπνοδωμάτιότης και διάβαζε ένα βιβλίο. Η ώρα ήταν ένδεκα το βράδυ, όταν άκουσεχτυπήματα στην πόρτα. Σηκώθηκε για να δει ποιος είναι και μέσα απότο παραθυράκι της πόρτας είδε με έκπληξη δύο παιδιά με ηλικίαπερίπου 10 χρόνων. Άνοιξε την πόρτα και τα ρώτησε τι ήθελαν κιεκείνα απάντησαν λέγοντας απλώς, πως ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τηντουαλέτα. Την εξέπληξε η όλη υπόθεση, τους αρνήθηκε και κλείνονταςτην πόρτα έριξε μια ματιά πίσω από το τζάμι. Τα μάτια τους ήταντελείως μαύρα. Τρομοκρατήθηκε και όπως λέει, δεν είχε δει ποτέ ξανάκάτι τέτοιο.

Υπάρχει λογική εξήγηση ή πρόκειται για κάτι τοπραγματικά παράξενο;

Τι συμβαίνει τελικά; Στο άρθρο του για τα παιδιά με τα μαύραμάτια, στο περιοδικό UFODigest, ο ερευνητής Barry Napier γράφει: Ταμαύρα μάτια θα μπορούσαν να οφείλονται απλά σε φακούς επαφής(υπάρχουν φακοί επαφής με τελείως μαύρο χρώμα). Το πιο πιθανόσενάριο είναι, πως οι πιο αξιόπιστες αναφορές οφείλονται σευπερβολική αντίδραση σε κάτι ασυνήθιστο ή σε μεγάλη φαντασία καιπως ένα μεγάλο ποσοστό από το σύνολο των σχετικών αναφορών,αποτελεί επινοημένες ιστορίες που κατασκευάστηκαν από κάποιους είτεγια να δημιουργήσουν εντύπωση, είτε απλά για να κάνουν πλάκα.

Δεν παραλείπει όμως να παρατηρήσει, πως αρκετές αναφορές γιαθεάσεις τέτοιων ανθρώπων είναι ιδιαίτερα φορτισμένες συναισθηματικάκαι πως οι άνθρωποι που τις διηγήθηκαν εξακολούθησαν να φαίνονταιφοβισμένοι μετά από τα περιστατικά αυτά.

Οι λάτρες του παράξενου ισχυρίζονται πως όσοι έχουν δειανθρώπους με μαύρα μάτια κατά πρόσωπο δεν έχουν άδικο να νιώθουνπως οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν κάτι το ανθρώπινο. Προτείνουν πωςείναι είτε εξωγήινοι, είτε προέρχονται από κάποια άλλη διάσταση,είτε ακόμα πως είναι δαιμονικοί.

Για το φαινόμενο των ανθρώπων με τα μαύρα μάτια, υπάρχουν πολλέςλογικές εξηγήσεις. Λένε ότι τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχήςκαι το μαύρο χρώμα, μπορεί να προκαλέσει έτσι ψυχολογικέςεντυπώσεις αρκετά έντονες, που σε συνδυασμό με τη σπανιότητα τηςθέασης μαύρης ίριδας στους ανθρώπους, δημιουργεί μία άχλη μυστηρίουγύρω από το όλο θέμα. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση αυτών, πουέχουν δει ανθρώπους με ολοκληρωτικά μαύρα μάτια (χωρίς καν λευκόμέρος). Μαζί με τις περιπτώσεις αυτές, που εάν αληθεύουν, δύσκολαμπορούν να εξηγηθούν λογικά, οι άνθρωποι με τα μαύρα μάτια θασυνεχίζουν να αποτελούν ένα αναφερόμενο ως ανεξήγητο φαινόμενο.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
Άνθρωποι με κατάμαυρα μάτια.Γενετικό χαρακτηριστικό η άλλα πλάσματα?
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
 :: Το φορουμ του ανεξηγητου και του μεταφυσικου :: Περίεργα πλάσματα-
Μετάβαση σε: