Ο μέγας συνωμότης της ιταλικής μασονίας επανήλθε δριμύτερος για να στηρίξει τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ο 89χρονος Λίτσο Τζέλι, πρώην μέγας μάγιστρος της μυστικής Στοάς Π2, έχει τώρα τον ρόλο του τηλεοπτικού σχολιαστή.
Ο Τζέλι ανέλαβε την επιμέλεια μιας ιστορικής σειράς με τίτλο «Η Ιταλία της μασονίας», η οποία θα «εξηγήσει» την πορεία της χώρας από την πτώση του Μουσολίνι έως τη δεκαετία του 80. Τα ιστορικά γεγονότα αναμένεται να παρουσιαστούν από την οπτική γωνία του αρχηγού της Π2, της μεγαλύτερης και πιο επικίνδυνης συνωμοτικής οργάνωσης που έδρασε στην Ιταλία από το 1967 έως το 1982, όταν ετέθη εκτός νόμου από το ιταλικό Κοινοβούλιο.
Σε αυτήν τη χρονική περίοδο η Π2 είχε απλώσει τα πλοκάμια της σε όλο τον κρατικό μηχανισμό, θέτοντας υπό τον έλεγχό της μεγάλο μέρος του πολιτικού κόσμου, την ηγεσία των μυστικών υπηρεσιών και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και των Ενόπλων Δυνάμεων.
Το σχέδιό της, όπως εξακρίβωσε η αρμόδια εξεταστική επιτροπή του Κοινοβουλίου, ήταν η επιβολή μιας αυταρχικής δημοκρατίας προεδρικού τύπου μέσω του ελέγχου των μέσων ενημέρωσης. Για να προωθήσει το συνωμοτικό πρόγραμμά της, η μυστική Στοά (με ισχυρές διασυνδέσεις στην Ουάσιγκτον και στη Λατινική Αμερική) συνεργάστηκε με τη μαφία, με νεοφασίστες τρομοκράτες και με πραξικοπηματίες στρατιωτικούς.
«Το πρόγραμμά μας ήταν προφητικό και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι το εφήρμοσε κατά γράμμα. Ισως θα έπρεπε να του ζητήσω δικαιώματα», δήλωσε προσφάτως σε συνέντευξη Τύπου ο Τζέλι, εκφράζοντας τον θαυμασμό του για τον Καβαλιέρε. «Είναι ο μόνος ισχυρός πολιτικός της σημερινής Ιταλίας. Ο μόνος που μπορεί να καθοδηγήσει με σθένος τη χώρα. Θα έπρεπε μάλιστα να χρησιμοποιήσει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα την κοινοβουλευτική πλειοψηφία του».
Ο Μπερλουσκόνι υπήρξε μέλος της Στοάς Π2. Οταν μάλιστα προσπάθησε να το διαψεύσει, καταδικάστηκε για ψευδομαρτυρία. Μέλη της μυστικής Στοάς υπήρξαν και πολλά στελέχη της κεντροδεξιάς κυβέρνησης.
Ο Τζέλι επανέλαβε ότι σε όλη του τη ζωή «παρέμεινε πιστός στα ιδεώδη της νεότητάς του, τα ιδεώδη του φασισμού». Προσέθεσε ότι αφιέρωσε τη ζωή του στην καταπολέμηση του «ερυθρού κινδύνου» και ότι «η Ιστορία τον δικαίωσε».
Έθνος