Το παρόν φόρουμ είναι κλειστό και έχει μεταφερθεί σε νέα διεύθυνση.

Eπισκεφτείτε μας στο www.filoumenos.com/forum
Το παρόν φόρουμ είναι κλειστό και έχει μεταφερθεί σε νέα διεύθυνση.

Eπισκεφτείτε μας στο www.filoumenos.com/forum
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.


 
ΦόρουμΦόρουμ  ΠόρταλΠόρταλ  ΕικονοθήκηΕικονοθήκη  ΑναζήτησηΑναζήτηση  Latest imagesLatest images  ΕγγραφήΕγγραφή  Σύνδεση  
Το παρόν φόρουμ έχει κλείσει,επισκεφτείτε μας στην νέα διεύθυνση

http://filoumenos.com/forum

 

 Η Ιαπωνία θέτει στόχο για σεληνιακό περίπατο το 2020 από…ρομπότ!

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
enemy
Διαχειριστής
Διαχειριστής




Η Ιαπωνία θέτει στόχο για σεληνιακό περίπατο το 2020 από…ρομπότ! Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Η Ιαπωνία θέτει στόχο για σεληνιακό περίπατο το 2020 από…ρομπότ!   Η Ιαπωνία θέτει στόχο για σεληνιακό περίπατο το 2020 από…ρομπότ! EmptyΔευ Απρ 06, 2009 1:09 pm

Η Ιαπωνία θέτει στόχο για σεληνιακό περίπατο το 2020 από…ρομπότ!






Η Ιαπωνία θέτει στόχο για σεληνιακό περίπατο το 2020 από…ρομπότ! 73666134





Τα τελευταία χρόνια μετά από δεκαετίες αδιαφορίας, ολοένα και περισσότερα Διαστημικά προγράμματα ισχυρών κρατών ανακτούν το ενδιαφέρον τους για ένα μέρος όπου στο παρελθόν είχε αποτελέσει «πάρκο για βόλτες» λόγω των πολλών επισκέψεων που είχε δεχθεί, κοινώς αναφερόμαστε στον δορυφόρο του πλανήτη μας, την Σελήνη.





Η Ιαπωνία θέτει στόχο για σεληνιακό περίπατο το 2020 από…ρομπότ! 98116892



Σε αυτά λοιπόν τα πλαίσια κατά το «Associated Press» η Ιαπωνία ευελπιστεί μέχρι το 2020 να έχει φτάσει στο Φεγγάρι για έναν σεληνιακό περίπατο. Μόνο που θα τον πραγματοποιήσει ένα ρομπότ! Μάλιστα ο στόχος είναι, δεδομένης της επιτυχίας του παραπάνω εγχειρήματος, να κριθεί και αποφασιστεί να εκτελεστούν μελλοντικά αποστολές στην Σελήνη με πλήρωμα συνδυασμού αστροναυτών και ρομπότ.






Η Ιαπωνία θέτει στόχο για σεληνιακό περίπατο το 2020 από…ρομπότ! 18635414



Οι λεπτομέρειες όπως το ποια τεχνολογία θα χρειαστεί / χρησιμοποιηθεί και το συνολικό κόστος του εγχειρήματος, θα αποφασιστούν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, βάσει του ιαπωνικού «Στρατηγικού Αρχηγείου για Διαστημική Ανάπτυξη» (Strategic Headquarters for Space Development). Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι το ότι ο σχεδιασμός της «αρχιτεκτονικής» της όλης προσπάθειας, θα ολοκληρωθεί στα τέλη του επόμενου μήνα, αφού πρώτα τεθεί προς κρίση και σχολιαστεί από τον ίδιο τον λαό της Ιαπωνίας.





Η Ιαπωνία θέτει στόχο για σεληνιακό περίπατο το 2020 από…ρομπότ! 45016288





Παράλληλα με τον περίπατο στο φεγγάρι, το Αρχηγείο έχει υπό σκέψη / ανάπτυξη είναι και άλλα project, όπως η χρήση της διαστημικής έρευνας προς βελτίωση των διπλωματικών σχέσεων με άλλες χώρες και η κοινή ανάπτυξη δορυφόρων ειδικών στην πρόβλεψη και ανάλυση φυσικών καταστροφών. Τον περασμένο Ιανουάριο η Ιαπωνία εκτόξευσε τον πρώτο δορυφόρο στον κόσμο που παρατηρεί και αναλύει αέρια του φαινόμενου του θερμοκηπίου, έναν εργαλείο δηλαδή που βοηθά στην παρατήρηση του προβλήματος της Παγκόσμιας Θέρμανσης.






Η Ιαπωνία θέτει στόχο για σεληνιακό περίπατο το 2020 από…ρομπότ! 42636312



Η Ιαπωνία έθεσε σε τροχιά τον πρώτο δορυφόρο της το 1970 και από τότε μέχρι σήμερα θεωρείται από τις μεγαλύτερες και υπολογίσιμες «δυνάμεις» πρωτοπορίας, στην διαστημική τεχνολογία και εξερεύνηση. Τα τελευταία χρόνια όμως έχει υποσκιαστεί σχετικά από την ανερχόμενη Κίνα, έτσι είναι άκρως λογικό (και αναμενόμενο) που παρατηρείται αυτή η «διαστημική εγρήγορση» από πλευράς Ιαπωνίας.




Η Ιαπωνία θέτει στόχο για σεληνιακό περίπατο το 2020 από…ρομπότ! 25693064




Λέτε να (ξανά;) πάει ο άνθρωπος στην Σελήνη; Ζητούμε συγγνώμη, το ρομπότ θέλαμε να πούμε…(περισσότερες πληροφορίες: http://www.google.com/hostednews/ap/article/ALeqM5ioijx5DLWQ4vTbjJmhNgHsNsz

NhwD97AVVSG0)




πηγη:zougla.gr
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
Η Ιαπωνία θέτει στόχο για σεληνιακό περίπατο το 2020 από…ρομπότ!
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-
» Καλλιέργειες σε σεληνιακό χώμα
» Ρομπότ χειρούργος
» Τετράποδα ρομπότ
» Άνθρωποι - ρομπότ;
» Isaac Asimov - Εγώ, το Ρομπότ

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
 :: Επιστημη & Εναλλακτικη Επιστημη :: Αστρονομία - Αστροφυσική-Διάστημα-
Μετάβαση σε: