Το παρόν φόρουμ είναι κλειστό και έχει μεταφερθεί σε νέα διεύθυνση.

Eπισκεφτείτε μας στο www.filoumenos.com/forum
Το παρόν φόρουμ είναι κλειστό και έχει μεταφερθεί σε νέα διεύθυνση.

Eπισκεφτείτε μας στο www.filoumenos.com/forum
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

ΦόρουμΦόρουμ  ΠόρταλΠόρταλ  ΕικονοθήκηΕικονοθήκη  ΑναζήτησηΑναζήτηση  Latest imagesLatest images  ΕγγραφήΕγγραφή  Σύνδεση  
Το παρόν φόρουμ έχει κλείσει,επισκεφτείτε μας στην νέα διεύθυνση

http://filoumenos.com/forum

Μαχάτμα Γκάντι: Πρότυπο παθητικής αντίστασης για τον αντινεοταξικό αγώνα

Πήγαινε κάτω 
+4
ultimate
Μιχάλης
stagona
Yermak
8 απαντήσεις
Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Μιχάλης
Κορυφαίο Μέλος
Κορυφαίο Μέλος

Μαχάτμα Γκάντι: Πρότυπο παθητικής αντίστασης για τον αντινεοταξικό αγώνα - Σελίδα 3 Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μαχάτμα Γκάντι: Πρότυπο παθητικής αντίστασης για τον αντινεοταξικό αγώνα   Μαχάτμα Γκάντι: Πρότυπο παθητικής αντίστασης για τον αντινεοταξικό αγώνα - Σελίδα 3 EmptyΤετ Δεκ 17, 2008 1:18 am

Yermak έγραψε:
Πάγια η δόλια τακτική σου Μιχάλη να βάζεις "λόγια" στο στόμα των άλλων αλλά επίσης πάντα το ίδιο αποτυχημένη.

Εγώ ποτέ δεν μίλησα για Σακαασβίλι
Κανείς δεν είπε ότι μίλησες για Σακαασβίλι. Mην φαντάζεσαι πράγματα που δεν ειπώθηκαν ποτέ. Εγώ ήμουν που μίλησα για Σακαασβίλι διότι ο Σακαασβίλι είναι πολύ χτυπητό παράδειγμα σκηνοθετημένης από το έρεβος επανάστασης δήθεν για απελευθέρωση. Όταν έγινε η πορτοκαλί (ή ότι άλλο χρώμα) επανάσταση, οι ανίδεοι παπαγάλοι της εποχής έλεγαν περίπου τα ίδια που λες εσύ τώρα για τους δικούς σου ήρωες. Εκτός από τον Γκάντι βέβαια, που τον έχεις κάνει παραπάνω από ήρωα κι ούτε μύγα στο σπαθί σου. Βγαίνουν σιγά σιγά οι ενδείξεις ότι δεν ήταν αυτό που νομίζεις ο Γκάντι, και αντί να ψάχνουμε για στοιχεία, μας λες μην τον αμφισβητούμε καθόλου γιατί δεν πρέπει να κατηγορούμε αυτούς που κάνουν απελευθερωτικά κινήματα. Δεν είναι αυτό που νομίζεις σου λέμε και σου ξαναλέμε, κοίτα και τον Σακαασβίλι, δεν είναι όλοι οι επαναστάτες αγγελούδια για να τους δίνουμε ασυλία.

Εγώ δεν εμπιστεύομαι τον ήρωά σου. Αν φαντασιώνεσαι ότι πάω δολίως να στρέψω αλλού τη συζήτηση, βγάλτο από τη φαντασία σου. Σε μία συζήτηση, ότι λες που μας φαίνεται λανθασμένο θα σου φέρνουμε αντιρρήσεις. Έτσι πάει. Εκτός αν θέλεις να σου μη φέρνουμε αντιρρήσεις. Εκτός αν όποιος σου φέρνει αντιρρήσεις είναι συνομώτης που δολίως πάει να "στρέψει αλλού τη συζήτηση".

Παράθεση :
Όσον αφορά για το ποιον υπερασπίζεσαι είτε από αφελή άγνοια είτε συνειδητά για ψάξε βρες ποιοι είναι οι υποκινητές από το βιβλίο που διαφήμισες εδώ και ποιες ήταν και είναι οι προθέσεις τους.

Θα είναι ειρωνεία αν πω ότι δεν ξέρω για τι πράγμα μιλάς; Ποιο βιβλίο διαφήμισα;

Έχει επεξεργασθεί από τον/την Μιχάλης στις Τετ Δεκ 17, 2008 2:13 am, 2 φορές συνολικά
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Μιχάλης
Κορυφαίο Μέλος
Κορυφαίο Μέλος

Μαχάτμα Γκάντι: Πρότυπο παθητικής αντίστασης για τον αντινεοταξικό αγώνα - Σελίδα 3 Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μαχάτμα Γκάντι: Πρότυπο παθητικής αντίστασης για τον αντινεοταξικό αγώνα   Μαχάτμα Γκάντι: Πρότυπο παθητικής αντίστασης για τον αντινεοταξικό αγώνα - Σελίδα 3 EmptyΤετ Δεκ 17, 2008 1:45 am

Yermak έγραψε:
ο Μιχάλης έσπευσε να χαρακτηρίσει ρατσιστή και οπαδό του Χίτλερ (ΕΛΕΟΣ!)

Πόσες φορές πρέπει να το πω ότι δεν ήταν δικά μου λόγια αυτά συκοφάντη; Εγώ έθεσα ένα κείμενο προς διερεύνηση κρατώντας ουδέτερη στάση για το αν είναι αλήθεια ή όχι. Κι εσύ αντί να το ερευνήσεις, επαναλαμβάνεις την ίδια συκοφαντική παραποίηση των λόγων μου ότι δήθεν τον έχω χαρακτηρίσει εγώ ρατσιστή.

Παράθεση :
χρησιμοποιόντας αποσπάσματα φράσεων και ιστοριών του Γκάντι κάποια γνήσια και κάποια πλαστογραφημένα μη λαμβάνοντας καθόλου υπόψη το γενικό του Έργο Ιδέες Τακτικές και Γενική συμμετοχή στην ηρωική πράξη απελευθέρωσης και αναξαρτητοποίησης της Ινδίας από την αγγλική αποικιοκρατία

Έστω και με λίγο δηλητήριο χαλάει το κέικ. Έπρεπε να πεις, "μου αρέσει αυτό, και αυτό, και αυτό που είπε ο Γκάντι", αλλά όχι να τον ανεβάζεις σαν πρόσωπο, τις μεμονωμένες ιδέες πρέπει να κρίνουμε, όχι τα πρόσωπα. Αν κρίνουμε τα πρόσωπα, και μόνο η στάση του απέναντι στους μαύρους για την οποία κατηγορείται (για να μη πούμε για τα όργια με νεαρά κορίτσια για τα οποία επίσης κατηγορείται και μάλιστα επαίρεται περί αυτών σε κείμενά του λέγεται) δίνει κάθε δικαίωμα στους Εγγλέζους να τον βλέπουν κι αυτόν και τους ομοεθνείς του σαν κάφρους.

Παράθεση :
μέσω της ιδυοφυούς τακτικής της παθητικής αντίστασης και πολιτικής ανυπακοής μέσω διαδηλώσεων, πραγματικό ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΝΤΙ-ΝΕΟΤΑΞΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.

Αντί να εξυμνείς έναν άνθρωπο που φαίνεται πως είχε σοβαρότατες ατέλειες, κοίτα να απομονώσεις ότι είχε πει και σου άρεσε. Να συζητάμε ιδέες, όχι ανθρώπους. Το thread έπρεπε να είναι:

"Παθητική αντίσταση: έτσι θα αντιμετωπισθεί η Νέα Τάξη"

Κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο σαν θέμα συζήτησης. Αντί για φανατισμένη προσωπολατρεία και προσωπο-αμφισβήτηση, συζήτηση περί ιδεών.

Και ξεκινώντας από εκεί, πες μας πόσο θα απέδιδε η παθητική αντίσταση στην περίπτωση της γενοκτονίας των Αρμενίων:

Μαχάτμα Γκάντι: Πρότυπο παθητικής αντίστασης για τον αντινεοταξικό αγώνα - Σελίδα 3 Armenians4
Μαχάτμα Γκάντι: Πρότυπο παθητικής αντίστασης για τον αντινεοταξικό αγώνα - Σελίδα 3 Armenian_genocide_440
Μαχάτμα Γκάντι: Πρότυπο παθητικής αντίστασης για τον αντινεοταξικό αγώνα - Σελίδα 3 Armenian-genocide7

Να θυμίσω ότι και για μας γενοκτονία ετοιμάζεται. Το 90% ή 95% της ανθρωπότητας θέλουν να εξοντώσουν, κυρίως με αρρώστειες και τοπικούς εμφύλιους και μη πολέμους.
Yermak
Κορυφαίο Μέλος
Κορυφαίο Μέλος
Yermak

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μαχάτμα Γκάντι: Πρότυπο παθητικής αντίστασης για τον αντινεοταξικό αγώνα   Μαχάτμα Γκάντι: Πρότυπο παθητικής αντίστασης για τον αντινεοταξικό αγώνα - Σελίδα 3 EmptyΤετ Δεκ 17, 2008 3:02 am

Παράθεση :
Έστω και λίγο δηλητήριο χαλάει το κέικ. Έπρεπε να πεις, "μου αρέσει αυτό και αυτό και αυτό που είπε ο Γκάντι", αλλά όχι να τον ανεβάζεις σαν άτομο. Γιατί και μόνο η στάση απέναντι στους μαύρους για την οποία κατηγορείται (για να μη πούμε για όργια με νεαρά κορίτσια για τα οποία επίσης κατηγορείται) δίνει κάθε δικαίωμα στους Εγγλέζους να τον βλέπουν κι αυτόν και το έθνος του σαν κάφρους.
Τι άλλο να πω! Ι rest my case που λένε και οι αγαπημένοι σου αγγλοσάξονες!
Ως άνθρωπος που κατά δική σου παραδοχή διέμεινες για καιρό ή/και σπούδασες στην Αγγλία, ως αγγλοτραφης είναι παραπάνω απο εμφανές και δείχνεις να έχεις από την αρχή σαφείς συμπάθειες προς αυτή την ράτσα σαξόνων και λόρδων της πανάθλιας μορφής που καπίεσε και έσφαξε τους Σκώτους, τους Ιρλανδούς και όσους άλλους τους αντιστάθηκαν στις αδυσώπυτες προσπάθειες τους για αυτοκρατορική ηγεμονία στη Μ.Βρετανία και κατόπιν στην υφήλειο, ενάντια με αυτούς τους συνεχώς γενοκτονημένους Μαύρους της Αφρικής και τους σκλάβους Δραβίδες της Ινδίας συμπεριλαμβανομενου και του ελληνογενή δραβίδα Γκάντι που τόσο χάλασε τη σούπα των αποικιοκρατών σου εκεί κάτω και που τόσο δείχνεις το μένος σου εναντίον αυτού του λαού και ενός από τους ήρωες του στεκόμενος πίσω από τα κενά λόγια αυτών των ανθρώπων που τον δίωκαν και ακόμα προσπαθούν να τον σπιλώσουν υπερσπιζόμενοι είτε την σκοτεινή αυτή αυτοκρατορία είτε των ελπίζοντων μια ευνοική θέση ως αυλικοί αυτής της αυτοκρατορίας (ήτοι δούλοι με μάσκα αυλοκόλακα)..
Φάνηκε από την αρχή διότι υποστήριξες ευθής αμέσως βιβλία καθηγητάδων της Αμερικής του Στρατού της Αμερικής που εκπροσωπεί σε σταθερή συμμαχία με τους Αγγλοσάξονες και τις δικές τους ιμπεριαλιστικές δυνάμεις την σύγχρονη αποικιοκρατία στις τυχοδιωκτικές παρανοικές νεοταξικές εκστατείες στη Γεωργία στο Ιράκ στο Αφγανιστάν και αλλού τον έλεγχο και τις ύπουλες ανατροπές κυβερνήσεων σε μη υπάκουες χώρες.
Βιβλία που απώτερο σκοπό έχουν να καταστείλουν την ενεργό δράση εναντίον τους, και ένα σύμβολο γεναίας και ιδυοφυούς αντίστασης που πραγματικά τους τσάκισε είναι ο Γκάντι, αποτελώντας έτσι πρωτεύοντα στόχο τους. Η πάγια τακτική συκοφαντικής λάσπης τους μετά θάνατον ένα από τα συνηθισμένα θρασύδειλα όπλα τους που ξανά λέω ότι απλά προσθέτει στο μεγαλείο του συμβόλου που επιθυμούν να σπιλώσουν.
Γι'αυτό παράτησε τα δεν αξίζεις να μου κάνεις μαθήματα για τη νέα τάξη για το έρεβος(?) και για τον Σακαασβίλι. Ξέρουμε πολύ καλά όλοι ποιος είναι ο Σακαασβίλι και τι εγκλήματα έκανε εκεί πέρα και υπό ποιων εντολή τα έκανε. Γι'αυτό κάνε μου τη χάρη μη μου πλασάρεις ως "επαναστάτη" έναν άθλιο άντρα του επιπέδου Σακασβίλι και να πέφτεις και εσύ στο ίδιο χαμηλό επίπεδο συγκρίνοντας τον με πραγματικούς γεναίους επαναστάτες.
Στο διαταύθα λοιπόν αν επιθυμείς ειλικρινά να ενταχθείς στον πραγματικό αντινεοταξικό ελληνικό πυρήνα αποδεσμεύσου από τους αγαπημένους σου Αγγλους διώκτες του Γκάντι διχαστές και καταπιεστές πλήθους λαών συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας λαού, η νέα τάξη ανακοινώθηκε από τον μπαμπάκο ελεινό εγκληματία πολέμου Μπους και αναπαράχθηκε πρόσφατα από τη μαριονέτα Γκόρντον Μπράουν προ-επιλεχθείς από καιρό και εν γνώση ακόμα και των πλεόν χαμηλόβαθμων μελών των τραπεζικών φιλοσοφικών βρωμοστοών τους.. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι δύο δυνατοί νεοταξικοί πυρήνες είναι η "ελιτ" των άγγλοσαξόνων και των αμερικάνων με το σιγοντάρισμα του σιωνιστικού Ισραήλ και τη σιωνιστική διείσδυση στις ως άνω κυβερνήσεις.
Αποδεσμεύσου από την αγγλοσαξονική προπαγάνδα και άνοιξε τα μάτια σου στην αλήθεια.

υγ. Αν έχεις ένα ίχνος ευαισθησίας προς την παιδική ψυχή καλό είναι πριν ανεβάσεις τέτοιες εικόνες να το κάνεις μέσω εξωτερικού συνδέσμου και με μια προειδοποίηση να μην τις ανοίξουν ανήλικοι.

υγ2. Και για να προλάβω όσους παρασσυρόμενοι από τη θολοκουλτουριάρικη υστερία δολίως επιχειρήσουν να με χαρακτηρίσουν "ρατσιστή" επειδή τα χώνω ΔΙΚΑΙΩΣ στους Άγγλους είναι προφανές από τα γραπτά μου ότι αναφέρομαι στην άρχουσα τάξη τους και τους γλύφτες τους (ορισμένους "διανοούμενους" της ξεφτίλας ) και όχι στον καθημερινό άγγλο ή αμερικανό πολίτη με τον οποίο δεν έχω τίποτα να χωρίσω και μάλιστα βλέπω αρκετούς από αυτούς να αφυπνίζονται σήμερα και να συνειδητοποιούν με τι έχουν να κάνουν και ότι και αυτοί στο τέλος θα καταλλήξουν θύματα του ίδιου σάπιου συστήματος που αιώνες τώρα εκτρέφουν - αν δεν έχουν καταλλήξει ήδη. (βλέπε: "Τρομοκρατία" Ψευδούς Σημαίας σπονσαρισμένη από την δική τους ελιτ)
Αλέξανδρος
Προηγμένο Μέλος
Προηγμένο Μέλος
Αλέξανδρος

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μαχάτμα Γκάντι: Πρότυπο παθητικής αντίστασης για τον αντινεοταξικό αγώνα   Μαχάτμα Γκάντι: Πρότυπο παθητικής αντίστασης για τον αντινεοταξικό αγώνα - Σελίδα 3 EmptyΤετ Δεκ 17, 2008 4:37 pm

Για να καταλάβω, ρε παιδιά, γιατι καπου χανω εντέλει... Στο φόρουμ αυτό βρισκόμαστε για να κάνουμε τον όποιον αγωνα ενάντια στην Νέα Ταξη, ή μηπως για να ξεσκίζουμε ο ένας τις σάρκες του αλλου.....?
Μιχάλης
Κορυφαίο Μέλος
Κορυφαίο Μέλος

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μαχάτμα Γκάντι: Πρότυπο παθητικής αντίστασης για τον αντινεοταξικό αγώνα   Μαχάτμα Γκάντι: Πρότυπο παθητικής αντίστασης για τον αντινεοταξικό αγώνα - Σελίδα 3 EmptyΤετ Δεκ 17, 2008 10:56 pm

Θα καταλάβεις καλύτερα αν διαβάσεις τα γραπτά της stagonas, όπως και τα παρακάτω.

Το θυμάται κανείς το παλιό ανέκδοτο με την Ποντιακή λογική;
Ο Κωστίκας γύρισε από την Αμερική όπου σπούδασε γνωσιολογία.
-Τι είναι αυτό; τον ρωτάει ο Γιωρίκας.
-Εξηγείται καλύτερα με ένα παράδειγμα. Έχεις ενυδρείο;
-Ναι.
-Άρα σου αρέσει το νερό.
Άρα σου αρέσει η θάλασσα.
Άρα σου αρέσει η παραλία.
Άρα σου αρέσουν οι γυναίκες που ξαπλώνουν την παραλία.
Άρα είσαι ΑΝΤΡΑΣ.
Πάει και ο Γιωρίκας έχοντας μάθει τι είναι γνωσιολογία σε κάποιον άλλο. Και το εξηγεί.
-Καλύτερα θα καταλάβεις τι είναι γνωσιολογία με ένα παράδειγμα.
-Για πες.
-Έχεις ενυδρείο;
-Όχι.
-Ε είσαι π....ης.

Λογική Yermak:
Αμφιβάλλεις για τον Γκάντι.
Άρα είσαι εχθρός του Γκάντι.
Άρα είσαι αποικιοκράτης.
Άρα έχεις Εγγλέζικη νοοτροπία.
Άρα σπούδασες στην Αγγλία.

Πάλι καλά που δεν είπε και:
Άρα είσαι π....ης" :)

Γελάω με το λασπόλουτρο του Yermak όπου πάει να με βγάλει αποικιοκράτη της Αγγλίας, γιατί δεν νομίζω να συμμερίζεται κανείς αυτόν τον παραλογισμό. Δεν είναι όλοι χαρακτήρες από Ποντιακά ανέκδοτα. Ούτε φανατισμένοι εγωπαθείς χωρίς παιδεία που συκοφαντούν όποιον τους φέρνει αντιρρήσεις. Αν συμπαθούσα τους Εγγλέζους και είχα μείνει στην Αγγλία, στην Ελλάδα θα ήμουνα, ρε Σέρλοκ Χολμς; Εσύ δεν καταλαβαίνεις τις ευγενέστατες προτροπές της stagonas, δεν καταλαβαίνεις τι σου λέμε τόση ώρα ούτε στα πιο απλά, και πας να μας συκοφαντήσεις με λογική Ποντιακού ανεκδότου.

Για να μη πω για το βιβλίο που δήθεν πρότεινα, στην φαντασία σου. Ρε παιδιά, είδε κανείς να σας προτείνω βιβλίο;

Yermak κάνε και άλλες μετάφρασεις από κείμενα περί Νέας Τάξης. Κάνε και άλλο copy-paste από τέτοια κείμενα. Αλλά από συζητήσεις, μακρυά. Δεν είναι για σένα οι συζητήσεις. Οι συζητήσεις απαιτούν λογική και στοιχειώδη παιδεία, δυνατότητα κατανόησης του συνομιλητή. Νόμιζα ότι μόνο εμένα δεν καταλάβαινες, αλλά εσύ ούτε τις ευγενέστατες προτροπές της stagonas δεν μπορείς να παρακολουθήσεις.

Μόνο να λέμε όλοι τα ίδια με σένα. Αλλιώς είμαστε... αποικιοκράτες, συνωμότες, κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

Αλέξανδρε, ελπίζω να κατάλαβες τι παίζεται, από που ξεκινά η απαξίωση της συζήτησης. Κάτι ξέρει η stagona που την έκανε με ψηλά πηδηματάκια, από αυτή την παράλογη αντιπαράθεση μαζί του. Θα κάνω κι εγώ το ίδιο, γιατί όπως θα κατάλαβες δεν υπάρχει δυνατότητα συζήτησης, η συζήτηση απαιτεί κάποια παιδεία.

Πάντως η όποια προσπάθεια ενάντια στη Νέα Τάξη δεν έχει την πολυτέλεια να διώχνει κανέναν, όσο παράλογα κι αν σκέφτεται, όσο λίγα και αν καταλαβαίνει, όσο ερειστικά κι αν ανταποκρίνεται στις αντιρρήσεις.

Και η μετάφραση και copy-paste σπάνιων κειμένων είναι χρήσιμη συμμετοχή, και μπράβο στον Yermak για την προσφορά του σε αυτόν τον τομέα.
Μιχάλης
Κορυφαίο Μέλος
Κορυφαίο Μέλος

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μαχάτμα Γκάντι: Πρότυπο παθητικής αντίστασης για τον αντινεοταξικό αγώνα   Μαχάτμα Γκάντι: Πρότυπο παθητικής αντίστασης για τον αντινεοταξικό αγώνα - Σελίδα 3 EmptyΤετ Δεκ 17, 2008 11:14 pm

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι που διαβάζουν και θα ήθελαν να συζητήσουν την παθητική αντίσταση και μόνο. Απορρίπτοντας την προσωπολατρεία στο πρόσωπο του Γκάντι . Σας καλώ να συμμετέχετε επ' αυτού.

Κάποια νέα μορφή παθητικής αντίστασης νομίζω πως είναι η λύση, όχι όπως πρέσβευε ο Γκάντι γιατί η δική του φτιάχτηκε για ένα συγκεκριμένο μεγάλο πληθυσμό, με συγκεκριμένη κουλτούρα, υπό συγκεκριμένο τύραννο, υπό συγκεκριμένες παγκόσμιες συνθήκες όπου κοντά ήταν και ο ΒΠΠ. Και μάλλον θα αποτύχαινε οικτρά στην περίπτωση της Αρμενικής γενοκτονίας που δείχνουν οι παραπάνω φωτογραφίες.

Κι εμείς εδώ έχουμε να κάνουμε με σχεδιαζόμενη γενοκτονία όπως οι Αρμένιοι. Το 90% ή 95% του παγκόσμιου πληθυσμού θέλουν να εξοντώσουν με τοπικούς πολέμους, εμφύλιους και μη, και αρρώστιες, από βιολογικά όπλα και όχι μόνο. Τέτοια δύσκολα προβλήματα θέλουν πρωτοποριακές και εμπνευσμένες λύσεις. Ζητώ λοιπόν τη βοήθειά σας. Περισσότερα μυαλά, περισσότερες εμπνευσμένες ιδέες.
Λέων
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Λέων

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μαχάτμα Γκάντι: Πρότυπο παθητικής αντίστασης για τον αντινεοταξικό αγώνα   Μαχάτμα Γκάντι: Πρότυπο παθητικής αντίστασης για τον αντινεοταξικό αγώνα - Σελίδα 3 EmptyΠεμ Δεκ 18, 2008 5:11 pm

Kαλησπέρα

Μιχάλη από την μέρα που μπήκες στο φόρουμ είσαι εριστικός...Ο Υermak τουλάχιστον έχει κάνει βιντεάκια τα οποία έχουν δεί 4126 άτομα και έχει προτείνει κάποιο μέτρο κατά της νέας τάξης σαν ιδέα....

Εσύ τι κάνεις; Το μόνο που σε νοιάζει είναι να έρχεσαι σε αντιπαράθεση μαζί του...

Έχεις κάνει ποτέ ένα βιντεάκι;Έχεις προτείνει κάποιο μέτρο κατά της νέας τάξης;Έχεις προτείνει μέχρι στιγμής ΚΑΤΙ;;

Τελικά ο Υερμακ μπορεί να μην είναι για συζητήσεις ΑΛΛΑ είναι μάχιμος και παλεύει...

Τελικά μήπως εσένα σε αρέσουν οι συζητήσεις και τίποτα άλλο;

Μπορείς να μας βοηθήσεις; Καλώς

Εάν δεν μπορείς και το μόνο που κάνεις είναι να έρχεσαι σε αντιπαράθεση με μέλη τότε καλύτερα να μας αφήσεις....

Το φόρουμ χρειάζεται μάχιμους.. Ο κόσμος καίγεται και εμείς φιλοσοφούμε...
Μιχάλης
Κορυφαίο Μέλος
Κορυφαίο Μέλος

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μαχάτμα Γκάντι: Πρότυπο παθητικής αντίστασης για τον αντινεοταξικό αγώνα   Μαχάτμα Γκάντι: Πρότυπο παθητικής αντίστασης για τον αντινεοταξικό αγώνα - Σελίδα 3 EmptyΠεμ Δεκ 18, 2008 6:10 pm

Λέων έγραψε:
Έχεις προτείνει κάποιο μέτρο κατά της νέας τάξης;Έχεις προτείνει μέχρι στιγμής ΚΑΤΙ;;

Έχω δώσει λεπτομερείς πρακτικές προτάσεις σε ένα από τα links που πόσταρα. Το οποίο δε θα διάβασες, αυτό είναι κατανοητό γιατί όταν δέχεσαι όπως όλοι μας καταιγισμό από πληροφορίες είναι φυσικό να σου διαφεύγει κάτι, δεν έχεις το χρόνο.

Αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι δεν θέλω να βρεθώ να αναπαραγάγω πρακτορίστικη παραπληροφόρηση, ή να ρίχνω λάδι στη φωτιά της προπαγάνδας σε προβοκάτσιες κλπ. Τι σημαίνει αυτό:

Αν διέδιδα μίσος για την αστυνομία λόγω της δολοφονίας του Αλέξη ενώ η δολοφονία είχε γίνει από ακροβολημένο πράκτορα της μοσάντ που έριξε την τρίτη σφαίρα, και δεν λέω ότι έτσι έγινε αλλά ΑΝ, θεωρητικά μιλώντας, είχε γίνει έτσι, τότε θα έριχνα λάδι στη φωτιά της Εβραϊκής προβοκάτσιας/επιχείρησης ψευδούς σημαίας. Θα υπηρετούσα έτσι τη σκοτεινή ατζέντα αυτών που σχεδίασαν και υποκινούν τους όχλους, και για αυτούς δεν μιλάω υποθετικά, είναι πραγματικότητα. Κάπως έτσι την πάτησα κάποτε με το project blue beam, ευτυχώς δεν το διέδωσα για πολύ.

Πρέπει λοιπόν να περνάνε από ομαδικό φιλτράρισμα αυτά που διαδίδουμε πριν τα διαδώσουμε. Μέσα από συζητήσεις και αντιπαραβολή πληροφοριών και αξιολόγηση. Και με διασταύρωση των πληροφοριών ει δυνατόν. Όπως κάνουν οι δημοσιογράφοι (οι πραγματικοί δημοσιογράφοι του ρεπορτάζ, όχι τα παπαγαλάκια).
Μιχάλης
Κορυφαίο Μέλος
Κορυφαίο Μέλος

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μαχάτμα Γκάντι: Πρότυπο παθητικής αντίστασης για τον αντινεοταξικό αγώνα   Μαχάτμα Γκάντι: Πρότυπο παθητικής αντίστασης για τον αντινεοταξικό αγώνα - Σελίδα 3 EmptyΠεμ Δεκ 18, 2008 6:19 pm

Και παρεπιπτόντως, υπάρχουν άτομα που το θεωρούν πράγματι πιθανό η δολοφονία του Αλέξη να έγινε από τρίτο άτομο. Δυστυχώς δεν έχω το link με τις λεπτομέρειες, αλλά οι ενδείξεις θυμάμαι ήταν πολλές.
dominique
Διαχειριστής
Διαχειριστής
dominique

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μαχάτμα Γκάντι: Πρότυπο παθητικής αντίστασης για τον αντινεοταξικό αγώνα   Μαχάτμα Γκάντι: Πρότυπο παθητικής αντίστασης για τον αντινεοταξικό αγώνα - Σελίδα 3 EmptyΠεμ Δεκ 18, 2008 9:09 pm

παιδια αν εχετε να παραθεσετε πληροφοριες πανω στο θεμα εχει καλως,αλλιως αν συνεχιστουν οι αντιπαραθεσεις επι προσωπικου επιπεδου θα κλειδωσουμε το θεμα....

ελπιζω να μην χρειαστει...
Yermak
Κορυφαίο Μέλος
Κορυφαίο Μέλος
Yermak

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μαχάτμα Γκάντι: Πρότυπο παθητικής αντίστασης για τον αντινεοταξικό αγώνα   Μαχάτμα Γκάντι: Πρότυπο παθητικής αντίστασης για τον αντινεοταξικό αγώνα - Σελίδα 3 EmptyΠαρ Δεκ 19, 2008 1:33 am

Ζητώ την ανοχή σας ώστε να απαντήσω αναγκαστικά και μόνο επί προσωπικού στην συνηθισμένη σε αυτό το μέλος adhom επίθεση που δέχτηκα επισημαίνοντας ότι η παιδεία πρέπει να συνοδεύεται από ήθος για να είναι ολοκληρωμένη διότι ειδάλλως είναι σαν ένα μνήμα πλούσιου που απ'έξω φαίνεται λαμπρό και όμορφο και εντός έχει ακαθαρσίες και σκουλίκια συνεπώς απορρίπτω μετά βδελυγμίας τις υποδείξεις περί παιδείας από ένα υπεροπτικό άτομο που το μόνο που έχει προσφέρει μέχρι στιγμής στο φόρουμ είναι έρριδες και διχασμός προσπαθώντας να επιβάλει την υποκειμενική του γνώμη με οποιοδήποτε τρόπο συμπεριλαμβανομένου και εκβιασμών αποχώρησης και διάσπασης του φόρουμ από τη στιγμή που γράφτηκε εδώ.
Και σαφώς δεν έχει αντιληφθεί αυτή την ορθή έννοια της παιδείας και ήθους σε σχέση με την διαστρευλωμένη παιδεία των σαλονιών των άγγλων "ευγενών" λόρδων και βασιλικών "αριστοκρατών" της Ευρώπης που θερίζουν και σφάζουν τους λαούς με το ...βαμβάκι προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα μιας ολιγομελούς συμμορίας αδίστακτων αιμοβόρων καθαρμάτων.
Διότι και θα παρουσιάσω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα όταν εδώ από την αρχή μας παρουσίασε ως δήθεν "μαργαριτάρι" και ως (ανιστόρητη) "απόδειξη" της δήθεν οπαδικής συμπεριφοράς του Γκάντι προς τον εγκληματία παράφρωνα νόθο εβραίο Χίτλερ το παρακάτω απόσπασμα κειμένου του Γκάντι:

Hitler killed 5 million Jews. … But the Jews should have offered themselves to the butcher’s knife. They should have thrown themselves into the sea from cliffs.”
μτφρ.
O Χίτλερ σκότωσε 5 εκατομμύρια Εβραίους ... αλλά οι εβραίοι θα έπρεπε να προσφέρουν τους εαυτούς τους στο μαχαίρι του σφαγέα. Θα έπρεπε να ρίξουν τους ευατούς τους στη θάλασσα από το γκρεμό."

Διότι δεν πήγε το επηρεασμένο από την αγγλοσαξονική προπαγάνδα μυαλουδάκι του στο ότι αυτή ακριβώς η φράση του Γκάντι εμπεριέχει μέσα της όλη την ΚΑΡΔΙΑ της παθητικής αντιστάσης. Διότι δεν έψαξε να βρει και τη συνέχεια αυτής της φράση που αναφέρει ότι το αποτέλεσμα μιας τέτοιας τακτικής θα ήταν να ξεσηκωθεί όλος ο κόσμος και ο λαός της Γερμανίας και να έρθει η ουσιαστική αλλαγή που θα γκρέμιζε συθέμελα το καθεστώς των Ναζί όπως και η τελείως ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ σφαγή των ειρηνικών διαδηλωτών Ινδών από τους αγγλοσάξονες στο Αρμιτσαρ γκρέμισε συθέμελα το καθεστώς της αποικιοκρατίας στην Ινδία.

Κλείνωντας αυτό το θέμα και επειδή δεν πρόκειται να απαντήσω ξανά σε οποιαδήποτε επίθεση ή άλλη πρόκληση δεχτώ από το συγκεκριμένο μέλος σε αυτό το νήμα και επειδή το οπτικοακουστικό υλικό είναι πάντα πιο εύπεπτο προτείνω ανεπιφύλακτα να δείτε την κινηματογραφική παραγωγή των 8 όσκαρ του 1982 "Γκάντι" όπου με κορυφαία σκηνοθεσία και καστ μεγάλων ηθοπιών παρουσιάζεται με δραματικό και ιστορικά ακριβή τρόπο όλη η πορεία του Γκάντι από τα νεανικά χρόνια της μάθησης και απόκτησης εμπειρίας μέχρι τα χρόνια της ενηλικίωσης της επανάστασης και τη δολοφονία του.
Παρουσιάζονται όλα τα δραματικά γεγονοτα απίστευτου θάρρους και παθητικής αντίστασης μέσω πολιτικής ανυπακοής που ενέπνευσε στο θαυμαστό λαό των Δραβίδων Ινδών και πως με τις σχεδόν μέχρι τέλους απεργίες πείνας που έκανε αυτός ο μεγάλος ηγέτης μπορούσε και απέτρεπε τις βίαιες και διχαστικές εκφάνσεις της επανάστασης που έφερναν μη επιθυμητά αποτελέσματα για το λαό του και υπέρ των αγγλοσαξόνων. Ας μας γίνουν μάθημα και για τους δικούς μας δίκαιους αγώνες. Απορρίψτε ολοκληρωτικά την κατευθυνόμενη από τον Σόρος βλακώδη και τυφλή βία των ΑντιεξουCIAστών που μέσω κοινωνικής μηχανολογίας και της διαλεκτικής Έγκελς μετατρέπεται σε επιθυμητές λύσεις για τους επικυρίαρχους της παγκοσμιοποίησης._
Μαχάτμα Γκάντι: Πρότυπο παθητικής αντίστασης για τον αντινεοταξικό αγώνα - Σελίδα 3 2004583578193495150rsndle9

Γραφτείτε και κατεβάστε την ταινία με τους υπότιτλους:
h**p://www.blogthea.gr/NextStep/iyiao-oaeissao-ia-ae-odhueoeoeioo/3813-gandhi-1982-a.html

Δείτε την απευθείας στο video google:

Μαχάτμα Γκάντι: Πρότυπο παθητικής αντίστασης για τον αντινεοταξικό αγώνα
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 3 από 3Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3
 Παρόμοια θέματα
-
» Το πρότυπο ύπνου των γυναικών επηρεάζει τον κίνδυνο εγκεφαλικού...

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
 :: Παγκοσμιοποίηση :: Η Δική μας Αντίσταση :: Δράση κατά της Παγκοσμιοποίησης-
Μετάβαση σε: