Το παρόν φόρουμ είναι κλειστό και έχει μεταφερθεί σε νέα διεύθυνση.

Eπισκεφτείτε μας στο www.filoumenos.com/forum


 
ΦόρουμΦόρουμ  ΠόρταλΠόρταλ  ΕικονοθήκηΕικονοθήκη  Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις  ΑναζήτησηΑναζήτηση  ΕγγραφήΕγγραφή  Σύνδεση  
Το παρόν φόρουμ έχει κλείσει,επισκεφτείτε μας στην νέα διεύθυνση

http://filoumenos.com/forum

Μοιραστείτε | 
 

 ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
ODYSSEAS
Προηγμένο Μέλος
Προηγμένο ΜέλοςΔημοσίευσηΘέμα: ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ   Παρ Δεκ 19, 2008 6:11 pm

ΦΩΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣΑπό μοναχό του Αγιου Ορους λάβαμε την παρακάτω επιστολή σαν απάντησι στο φύλλο της Ι.Π. του Οκτωβρίου τρ.ε. όπου μεταξύ άλλων μας γράφει τα εξής:Αγαπητοί εν Χριστω αδελφοί, χαιρετε και υγιαίνετε πάντοτε εν Κυρίω.
Παρακολουθούμε αρκετές φορές το περιοδικό σας και μπορούμε να πούμε, ότι γενικώς τις περισσότερες φορές συμφωνούμε με την ουσίαν των γραφομένων σας, διαφωνούμεν όμως με τον τρόπον της γραφής…Αφορμή του παρόντος είναι όσα κατά του Αγίου Ορους και αγιορειτων γράφετε στο τεύχος Οκτωβρίου.
Εις οποιοδήποτε σύνολον ανθρώπων-καθώς διδάσκει η κοινή λογική- υπάρχουν συνήθως οι κακοί, υπάρχουν όμως και οι καλοί. Ούτε όλοι καλοί, ούτε όλοι κακοί.
Δέον όπως μη απελπίζεται και συλλήβδην συκοφαντεί απρόσεκτα κανείς!
Αν ο Αγιος Θεός και η Παναγία μας, η Εφορος και υπερτάτη Γερόντισσα του Αγιωνύμου Ορους, λυπούνται και αγανακτούν με τους υπάρχοντας κακούς μοναχούς, χαίρονται και αγαπούν τους καλούς, και προφανώς εξ’ αιτίας αυτών των μοναχών παρατείνουν το έλεός των και επί το Αγιον Ορος και εις τον κόσμον ολόκληρον.
Και αν αυτοί οι καλοί είναι λίγοι, τι το περίεργον; Και το χρυσάφι λίγο είναι στην γη, αλλά είναι χρυσάφι!Έτσι και στην σημερινή τριχειρότερη Βαβυλώνα των εσχάτων καιρών, υπάρχουν αγιορείται μοναχοί βιώνοντες συνειδητώτατα την Μοναχικήν τους ζωήν, οι οποίοι αποφεύγουν ως πύρ την έξοδον εκ του Aγίου Oρους, τηρούντες μέχρι κεραίας την αποταγήν του κόσμου!

Υπάρχουν Μοναχοί, που χειμάζονται από δεινές ασθένειες, εγκεφαλικά, καρκίνους, συνεχείς πόνους, αλλ’ αποφεύγουν την έξοδον εκ του Αγίου Ορους προς θεραπείαν, προσευχόμενοι απλά και υπομονετικά προς την προστάτην και ιατρόν μας, την Παναγίαν Μητέρα μας, όπως τους ελεήσει, κατά τις γνωστές υποσχέσεις της!

Υπάρχουν μοναχοί, που όταν μερικοί εύποροι προσκυνηταί, βλέποντες την ανέχειάν των και τον αγώνα των, τους προσφέρουν οικειοθελώς 1.000-2.000 ευρώ, αυτοί με ευγένεια δεν τα παίρνουν, αλλά τους συμβουλεύουν να τα μοιράσουν εις τους πολλούς εν τω κόσμω πτωχούς!

Υπάρχουν μοναχοί που, ενώ έχουν την ευχέρειαν, αποφεύγουν να βάλουν ακόμη και αυτήν την απλήν ηλεκτρική λάμπα στα κελλιά τους, για να μη νοθεύσουν την άσκηση!

Υπάρχουν Μοναχοί, οι οποίοι εν πλήρει συνειδήσει αρνούνται τα προσφερόμενα και εις αυτούς εύκολα και ύποπτα ευρωαργύρια, και με προσωπικά έξοδα και αμέτρητον ιδρώτα επισκευάζουν τα ερειπωμένα και ποντικόβρωτα κελλάκια τους με πλήρη αυταπάρνηση και σπάνιον αγώνα, το βράδυ εκτενώς μεν προσευχόμενοι, την δε ημέραν παλαίοντες με πέτρες, τσιμέντα και αφιλόξενα βράχια, λιώνοντες αλύπητα τα αίματά τους! Και αν και μπορούν να τα χτίσουν και καλύτερα, προτιμούν ευτελέστερα και απλούστερα οικομικά υλικά (λαμαρίνες, μισοσάπια ξύλα, κλπ)!

Υπάρχουν Μοναχοί, που και αυτήν την νόμιμη κληρονομιά εκ των γονέων των απαρνούνται, το μεν δια να εμβαθύνουν την εκ του κόσμου αποταγήν των, το δε δια να μη θεωρηθούν ότι πλουτίζουν ακαίρως, και γίνουν αφορμή για να κατηγορείται το άγιον μοναχικόν σχήμα!

Υπάρχουν Μοναχοί, που ως μικρά παιδάκια υπομένουν καρτερικά στην υπακοή, με τους Γέροντες να τους «κυνηγούν» και πιέζουν καθημερινά!

Υπάρχουν μοναχοί που το να φάνε τηγανιτές πατάτες ή λίγο ψαράκι το θεωρούν πολυτέλεια, και όταν πάλιν τρώνε, βάζουν αυστηρό «δελτίο» περιορισμού!

Υπάρχουν Μοναχοί, οι οποίοι και φωνήν γυναικός από τηλεφώνου αποφεύγουν και απεχθάνονται να ακούσουν, ενώ άλλοι αρνούνται να βάλουν στα κελλιά τους και το απλό σταθερό τηλέφωνο, για λόγους ανοθεύτου ασκήσεως!

Υπάρχουν Μοναχοί, οι οποίοι δεν βάζουν όχι τυχόν καλοριφέρ (έχοντες την δυνατότητα), αλλά ούτε μία ξυλόσομπα στα κελλιά τους, υπομένοντες για άσκηση τον χειμώνα θερμοκρασίες 5 και 10 βαθμών Κελσίου!

Υπάρχουν Μοναχοί, που και στην Δάφνη ακόμη ή στις Καρυές (κεντρικο λιμάνι και πρωτεύουσα του Αγίου Ορους αντίστοιχα) αποφεύγουν να πάνε, διότι η πολυκοσμία και η φασαρία εκεί τους ταράσσει την εσωτερική νήψη, ησυχία και προσευχή!

Ναι, υπάρχουν Μοναχοί, που έχουν πολλά χρόνια να πλύνουν το σώμα τους σαν άνθρωποι, και που το πολυτιμώτερο στολίδι τους είναι τα καταφθαρμένα και χιλιομπαλωμένα ρούχα!

Οντως, υπάρχουν Μοναχοί που ακόμη και τους επισκέπτες-προσκυνητές αποφεύγουν έντεχνα και με άγιον λογισμό, για να μη χωρισθούν από την συνομιλία με τον Θεόν που τους πυρώνει με θείαν αγάπην, καθώς διαβάζουμε και στα παλιά συναξάρια, ότι πολλοί Άγιοι, ομοίως απέφευγαν την συναναστροφήν των ανθρώπων!

Αληθώς, υπάρχουν (πολλοί) Μοναχοί, οι οποίοι δεν έχουν(καθώς κακώς νομίζετε και γράφετε συκοφαντούντες αφελώς όλους τους Αγιορείτας γενικώς) ούτε «βαριά αυτοκίνητα», ούτε «πολύλιτρα τζίπ», ούτε «πολυτέλεια», ούτε «λουκούλια γεύματα», ούτε «6 αστέρων ενδιαιτήματα»!

Πράγματι, υπάρχουν Μοναχοί, οι οποίοι αφού επιτελέσουν ευόρκως και ασκητικώτατα όλα τα ανωτέρω, και πάλιν συνεχίζουν να θεωρούν εαυτούς αμαρτωλούς και χρεώστες, όπως όντως απαιτεί η γνήσια ευαγγελική πολιτεία!

Τέλος, υπάρχουν Μοναχοί, οι οποίοι είναι πανέτοιμοι να καούν ζωντανοί ή να τους αποκεφαλίσουν πάραυτα, παρά να μνημονεύσουν και να δεχθούν ως Πατριάρχη τον αιρετικώτατο νεοεποχίτη Βαρθολομαίο, ως και όλους τους άλλους ψευδορθοδόξους Οικουμενιστάς!
Ναι, υπάρχουν! Πού βρίσκονται;


Όχι, δεν θα σας πούμε πού και ποιοι είναι! Πάντως εντός Αγίου Ορους. Οι ίδιοι δεν θα ήθελαν να τους φανερώσουμε- αποφεύγουν την δημοσιότητα ως το παφλάζον πύρ- αλλά και μείς φοβόμαστε μήπως αποκαλύπτοντας αυτούς, βλάψουμε στην κενόδοξον δημοσιότητα την αρετήν τους, που τόσο μας χρειάζεται, σε όλους μας. Κρυμμένοι, βέβαια, δεν είναι, αλλά δεν πρόκειται ποτέ να τους δείτε σε τηλεοράσεις και περιοδικά.


Αλλωστε, αν και ποιός είναι άξιος να τους συναντήσει, τότε ο ίδιος ο Θεός και η Εφορος Παναγία μας οδηγούν τα βήματά τους εις την πόρταν του κελλιού των αγίων αυτών μοναχών, με τρόπον που και οι ίδιοι πολλές φορές δεν περιμένουν, καθώς η καθημερινή εμπειρία μας έχει δείξει.


Ξαναλέμε, ότι σίγουρα οι πρεσβείες και η αγαθοσύνη των Μοναχών αυτών (και όποιων άλλων ομοίων τους βέβαια και εκτός Αγίου Ορους) κρατούν τον κόσμο και δεν καταποντίζεται, και δεν κατεβαίνει η οργή του ουρανού στην γή!


Γι’ αυτό άς μη δυσφημούμε απρόσεκτα το περιβόλι της Παναγίας γενικώς, αλλ’ απλώς άς ζητούμε με επιείκεια πάντοτε τον γενικότερον επανεντροχιασμόν αυτού εις την άνωθεν αποστολήν του, σκεπτόμενοι μεν πάντοτε και την ιδικήν μας ατέλειαν και αμαρτωλότητα, ζητούντες δε εκτενώς από τον Θεόν να διαφυλάξη ατρώτους και ακεραίους τους ανωτέρω πολυτίμους θησαυρούς του, αλλά και να τους πληθύνη, προς ιδικήν μας ωφέλειαν και σωτηρίαν.

Μετά της εν Κυρίω αγάπης Αγιορείτης Μοναχός αμόναχος!

Απο το περιοδικο ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ μηνος Δεκεμβριου 2008
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών
ODYSSEAS
Προηγμένο Μέλος
Προηγμένο ΜέλοςΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ   Σαβ Δεκ 20, 2008 5:14 am

Βαλσαμο για την ψυχη μας το μηνυμα αυτο απο το Αγιο Ορος


Ζει Κυριος !


Χαρις στις προσευχες αυτων των ασκητων, μας ανεχεται
ακομα ο Κυριος και δεν μας εχει κανει σταχτη οπως
αξιζουμε.

MELPOMENI OF AMERIKA
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών
ODYSSEAS
Προηγμένο Μέλος
Προηγμένο ΜέλοςΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ   Σαβ Δεκ 20, 2008 7:39 pm

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑΑδελφοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί της Κύπρου,
η πατρίδα μας περνά δύσκολες καταστάσεις και κρίσεις ένεκα ξενοκινήτων μεθόδων σατανικής υποδούλωσης τόσο στον εθνικό τομέα όσο και στον εκκλησιαστικό. Οι σιωνιστές εδώ και πολλά χρόνια προωθούν τα προγραμματισμένα σχέδιά τους κατά της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Δυστυχώς για να τα περάσουν στους λαούς βρίσκουν τα κατάλληλα όργανά τους είτε πολιτικά είναι αυτά, είτε εκκλησιαστικά. Ας προσέξουμε όλοι μας να μη πιστούμε στις παγίδες τους. Και όταν υποδουλώσουν τους ανθρώπους στο πνεύμα, στην πίστι, τότε πολύ εύκολα υποδουλώνουν αυτούς και εθνικώς και κρατικώς και φυλετικώς.Μιλούν για ενότητα-ειρήνη-ασφάλεια-αγάπη. Δεν μιλούν για σωτηρία ψυχής, για αποχή από την αμαρτία, την ασέβεια ή δυσσέβεια, από την αίρεσι. Προσοχή λοιπόν μην ακολουθήσετε αυτούς. Αλλά φεύγετε μακρυά τους δια να μην σας πιάσουν στις παγίδες τους. Διότι οι «διαθρησκειακοί διάλογοι» όπως τους αποκαλούν δεν γίνονται για να βρεθή, να εντοπισθεί η πραγματική θρησκεία και την ακολουθήσουν, αλλά να υποτάξουν την μόνη αληθινή θρησκεία την Ορθόδοξο πίστι στον Οικουμενισμό, στον Συγκρητισμό, στην Πανθρησκεία, η οποία διεθύνεται και κατευθύνεται από τους σιωνιστές-εβραίους για προετοιμασία προσκυνήσεως του αναμενομένου μεσσία τους ήγουν του αντιχρίστου. Γι αυτό και ο ιερός Χρυσόστομος λέγει ότι, όταν έρθη ο Αντίχριστος δεν θα καθίση μόνο στο ναό του Θεού στα Ιεροσόλυμα αλλά και «εν πάσαις ταις Εκκλησίαις». Προσοχή, λοιπόν, από τον Οικουμενισμό είναι Παναίρεσι. Μην απατηθείτε. Εδώ βλέπουμε ότι και στον τόπο μας απατήθηκαν και εκκλησιαστικοί ηγέτες.Οι Άγιοι Πατέρες και οι 7 Οικουμενικές Σύνοδοι απαγορεύουν ρητώς την συμπροσευχή μετά αιρετικών, πόσο μάλλον μετά αλλοθρήσκων! Δεν μιλούν για προσευχή ότι είναι επικοινωνία με τον Θεό και σωτηρία ψυχής δια Ιησού Χριστού, αλλά για προσευχή «ως πηγή ψυχικής ηρεμίας». Μιλούν για ειρήνη του κόσμου τούτου και όχι για ειρήνη του Χριστού, την πνευματική ειρήνη. Γι αυτό και ο απόστολος Παύλος λέγει: «Όταν ζητούν ειρήνη και ασφάλεια τότε έρχεται αιφνίδιος όλεθρος». Ενεκα δηλονότι της αμαρτίας και της αποστασίας.
Οποιος ορθόδοξος χριστιανός συμπροσεύχεται με αιρετικούς και αλλοθρήσκους, αποδέχεται τη θρησκεία τους ως ορθή, ατιμάζει το Ευαγγέλιο του Χριστού, προσβάλλει τους Αγίους της Εκκλησίας μας και καταφρονεί τους Ιερούς Κανόνες, με αποτέλεσμα να παροργίζει τον Σωτήρα του Κόσμου Ιησούν Χριστόν, ο οποίος είναι ζηλότυπος.Αυτό που θα γίνει στην Κύπρο από 16-21 Νοεμβρίου είναι μία βεβήλωσις της Νήσου των Αγίων. Πιθανόν «Θεός φυλάξει» να έχει επιπτώσεις και στο εθνικό θέμα. Η μεγάλη ανομβρία στην Κύπρο η οποία ακόμη δεν έληξε, σημαίνει την θεία εγκατάλειψι και την θεία οργή για όλα αυτά τα οποία επρόκειτο να συμβούν.Μακρυά, λοιπόν, από αυτή την παγίδα του κοσμοκράτορος του αιώνος τούτου, που βεβηλώνει την αλήθεια και κολάζει ψυχές.

Kύπριος Αγιορείτης Ερημίτης μοναχός
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών
ODYSSEAS
Προηγμένο Μέλος
Προηγμένο ΜέλοςΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ   Σαβ Δεκ 20, 2008 7:50 pm

Κύριε Διευθυντα,

είναι κοινή διαπίστωσι ότι τον τελευταίο καιρό η διαφθορά έχει αυξηθή σε μεγάλο βαθμό. Ο διάβολος έχει πριονίσει βαθιά τα ήθη της ελληνικής κοινωνίας, η οποία τώρα πιά δεν στηρίζεται στην πίστι, όχι μόνο διότι δεν διδάσκεται πιά στο αποχριστιανισμένο σπίτι και στα αποχριστιανισμένα σχολεία, αλλά και διότι η νέα φιλοσοφία της ζωής έχει δώσει πρώτη προτεραιότητα στο να ξερριζώνη από τις ψυχές των παιδιών και αυτή την έμφυτη θρησκευτικότητα. Τα χθεσινά παιδιά που μεγάλωσαν με ξηρές τεχνοκρατικές γνώσεις αβοήθητα από το σπίτι και το σχολείο σήμερα είναι άντρες έρημοι χριστιανικώς και ηθικώς. Αποχριστιανισμένοι. Οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι θα πή ου μοιχεύσεις, ου κλέψεις, ου ψευδομαρτυρήσεις, ουκ επιθυμήσεις τα του πλησίον σου. Το κακό περίσσεψε και ο διάβολος στήνει χορό βλέποντας τις εικόνες του Θεού να αμαυρώνωνται και να γίνωνται πειθήνια όργανά του.

Συνέπεια αυτού του υλιστικού και αθεϊστικού φρονήματος είναι και τα διάφορα σκάνδαλα, που τελευταίως είναι στον τόπο μας συχνά. Πρίν συνέλθη η κοινωνία από το ένα, ξεσπά άλλο μεγαλύτερο. Και ενώ οι άνθρωποι στην αρχή σοκαρίζονταν, σιγά-σιγά άρχισαν να εξοικειώνωνται. Βρίσκονται στα πρόθυρα της πωρώσεως. Τα ΜΜΕ σχολιάζουν 2-3 εβδομάδες και ύστερα τα ξεχνούν, ασχολούμενα μα τα νέα σκάνδαλα. Και το πράγμα δεν έχει τελειωμό. Ήταν ατυχές και το γεγονός της εμπλοκής της ιεράς μονής Βατοπεδίου σε οικονομικά σκάνδαλα. Ένα σκάνδαλο που προκάλεσε ζημιά στην υπόθεσι της ορθοδόξου πίστεως.

Πρίν να σας γράψω δύο περιστατικά που μου συνέβησαν, θα ήθελα να σας συγχαρώ για το περιοδικό σας. Κυκλοφορούν και άλλα του είδους αλλά στο δικό σας βρίσκει κανείς ατόφια την αλήθεια. Διαβάζω τα φύλλα σας με ενδιαφέρον και τα φυλάγω. Δοξάζω το Θεό που υπάρχουν και άνθρωποι που διαφωτίζουν σωστά το λαό σε επίκαιρα θέματα εκκλησιαστικά και κοινωνικά χωρίς αγκυλώσεις σεμνοτυφίας. Και τώρα στα συμβάντα.

Έχω παρατηρήσει ότι τα σχόλια για το σκάνδαλο της ιεράς μονής Βατοπεδίου, παρ’ όλο που έχουν περάσει δύο μήνες, συνεχίζονται σχεδόν με απαραμείωτη έντασι. Οι δημοσιογράφοι κάθε μέρα ανταγωνίζονται να παρουσιάσουν νέες πτυχές του θέματος και η φωτιά δεν λέει να καταλαγιάση. Οι πάντες μέσα στην κοινωνία βρίσκονται σε βρασμό σχολιάζοντας δυσμενώς την ιερά μονή για την πλεονεκτικότητά της, όπως λένε. Βλέπουν στο δρόμο ιερείς και κατά κυριολεξία τους «αρπάζουν». Ημουν σ’ ένα κατάστημα σε μια μεγάλη πόλι, όταν μπήκε μέσα ένας άγνωστος ιερέας για να ρωτήση κάτι, και πρίν να πή καλημέρα, ο ίδιος ο καταστηματάρχης του κάνει μια αγρία επίθεσι, λές και ήταν ο υπεύθυνος αυτός για όλα όσα συνέβησαν. Ο μετριοπαθής λευϊτης τον κύτταξε με συμπάθεια και του απάντησε με ένα ρητό του αποστόλου Παύλου ότι αυτοί που θέλουν να πλουτίσουν πέφτουν σε μεγάλους πειρασμούς, σε παγίδες και ανόητες επιθυμίες που βυθίζουν τον άνθρωπο στην καταστροφή και στην απώλεια. Και να προσέξης και σύ, λέει στον καταστηματάρχη με έκδηλη συμπάθεια, να μην πάθης τα ίδια. Ο απόστολος το είπε για όλους, και τους μοναχούς και τους κοσμικούς. Και τα πράγματα ηρέμησαν με ένα φιλόφρον χαμόγελο.

Η περιπέτειά μου όμως δεν τελείωσε. Τηλεφωνώ σε δυό φίλους μου στον Αγιο Αθανάσιο Εδέσσης και σε δυό ώρες ήμουν μαζί τους. Προσφέρθηκαν να πιούμε καφέ στο επάνω χωριό. Είχα χρόνια να περάσω απ’ εκεί, κι όταν αντίκρυσα τα πλούσια σπίτια στην πανέμορφη πλαγιά του Βόρρα (Καϊμακτσαλάν), παραδοσιακά, καλοκτισμένα, στο ίδιο όλα οικοδομικό μοτίβο με πέτρα μέσα-έξω, αυτοκίνητα ακριβά, πλούτο και χλυδή, έμεινα άφωνος. Πάμε στον περιφερειακό, μου λένε, να δής από ψηλά τη θέα. Ανεβήκαμε σ’ ένα υπερυψωμένο υπέροχο σημείο και απ’ εκεί αντικρύσαμε σε πλάγια κάτοψι το νέο χωριό των πλουσίων. Τα οικόπεδα πανάκριβα, απλησίαστα.

Ελα τώρα, μου λένε, να δής και το κομμάτι που παραχώρησε το Κράτος στη Βατοπεδίου. Στα 50 μέτρα βλέπουμε μια έκτασι διακοσίων στρεμάτων στην καλύτερη τοποθεσία. Μ’ ένα πρόχειρο λογαριασμό υπολογίστηκε η αξία τους σε 9-10 εκατομμύρια ευρώ. Και σχολιάζουν. Μέχρι εδώ έφτασαν τα πλοκάμια του Εφραίμ!

Λυπήθηκα για το σχόλιο, αλλά δεν μπορούσα ν’ αντιδράσω. Η αγανάχτησι του λαού είναι μεγάλη. Δεν δικαιολογούν οι άνθρωποι σήμερα μονές και μοναχούς με τέτοιες περιουσίες σε μια υλιστική εποχή. Και το κακό είναι ότι τα σχόλια γενικεύονται. Ενώ κανένας δεν αμφιβάλλει ότι υπάρχουν και αληθινοί μοναχοί και άγιοι ασκηταί. Αλλά για τους λίγους δυσφημίζονται όλοι. Αυτά κάνει ο δαίμων του πλουτισμού. Κι άς μην περιμένουμε να διορθωθή η ευρύτερη κοινωνία με τέτοια κακά παραδείγματα. Αντίθετα, άς περιμένουμε τα χειρότερα. Με εκτίμησι Β.Ν.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών
 
ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
 :: Θρησκευτικη αναζητηση :: Ορθοδοξία :: Γενικά θέματα-
Μετάβαση σε: